Een brochure is meer dan een folder of een flyer. Folders en flyers bestaan uit één vel en een brochure heeft meerdere pagina’s. Een goed gemaakte brochure is positieve reclame voor een project, een bedrijf of bijvoorbeeld een vereniging. Brochures zijn om uit te delen, om zoveel mogelijk informatie te verschaffen aan een buitenstaander. Het maken van een brochure is leuk en er zijn heel wat mogelijkheden. Een brochure kan in kleine maar ook in grote oplages worden gemaakt. Dat is niet alleen praktisch voor kleinere projecten maar ook bijvoorbeeld voor wekelijkse-, of maandelijkse oplagen.

Een brochure die opvalt

Drukwerk in een brochure is een nauwkeurig karwei. Omdat een brochure er verzorgd moet uitzien kan er gekozen worden uit meerdere soorten papier. Het is net wat nodig is en wat de klant wenst. Een matte of een glanzende buitenkant, gelijmd of geniet. Dan is er nog de mogelijkheid om te kiezen voor een gelijmde brochure of eentje die aan elkaar is geniet. De pagina’s moeten netjes worden afgesneden zodat er een representatief geheel ontstaat. Een goed verzorgde brochure zegt meer dan woorden, want eerste indrukken zijn blijvend.

Een brochure die opvalt

Het stalenpakket met papiersoorten

Mooie brochures laten bedrukken gaat zeker rendement opleveren. Wanneer een klant of een lid van een vereniging iets tastbaars in handen heeft, kan het altijd later op het gemak nog eens worden bekeken en nagelezen. De kans is groot dat een brochure wordt doorgegeven en dat is helemaal goede reclame. Het is mogelijk om een stalenpakket te bestellen met de papiersoorten. Online beslissen is soms lastig. Het is daarom praktisch om de stalen in letterlijk even in de handen te kunnen hebben om te voelen.

Een speciale brochure omslag

Een brochure met een hardcover of een omslag die mee buigt, er zijn nogal wat opties. Ook wat de kleuren betreft. Wanneer er net iets extra’s nodig is kan er ook voor een leuke special paint worden gekozen. Een brochure laten maken voor bijvoorbeeld een feest of bruiloft is niet ondenkbaar en die moet wel opvallen natuurlijk. Een brochure met uv spotlak of iets andere fraaie uitvoering trekt zeker de aandacht. Brochures met speciaal drukwerk zijn voor speciale gelegenheden en momenten.